Dostępność
Nasza cena
-
od
do
BHP W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ WSIP, PIOTR DOMINIK
PIOTR DOMINIK, WSIP, 2018, 9788302157400
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy....
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII REA - WSIP
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ, BEATA SAWICKA, TERESA MIK, WSIP, 2014, 9788302147234
Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opanowania umiejętności potrzebnych do podjęcia i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
J.ANG. ZAWODOWY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ ĆW.2021
KATARZYNA SARNA, RAFAŁ SARNA, WSIP, 2021, 9788302192944
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
OBSŁUGA KLIENTÓW W GASTR. KWAL. T.15.3 ĆW REA-WSIP
RENATA SZAJNA, DANUTA ŁAWNICZAK, WSIP, 2019, 9788302150418
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).
Ćwiczenia dotyczą takich...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZ. KWAL. T.15.2
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ, BEATA BILSKA, BEATA SAWIC, WSIP, 2021, 9788302150388
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).
Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ NPP WSIP
ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2013, 9788302135934
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.1
HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2020, 9788302190667
Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁ. GASTR.KWAL.HGT.12.CZ.2
MARZANNA ZIENKIEWICZ, JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZY, WSIP, 2020, 9788302190674
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.1 PODR
HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2019, 9788302181931
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków....
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.2 PODR
MARZANNA ZIENKIEWICZ, JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZY, WSIP, 2019, 9788302181948
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych
w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PLANOWANIE I OCENA SPOSOBU ŻYWIENIA ĆWICZENIA CZ.1
JOANNA EWA KOWALSKA, FORMAT-AB, 2016, 9788389184696
Zbiór ćwiczeń Planowanie i ocena żywienia to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PLANOWANIE I OCENA SPOSOBU ŻYWIENIA ĆWICZENIA CZ.2
JOANNA EWA KOWALSKA, FORMAT-AB, 2016, 9788389184702
Zbiór ćwiczeń ,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.1 WSIP
ANNA KMIOŁEK-GIZARA, WSIP, 2017, 9788302167812
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWN. CZ.2 WSIP
ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2017, 9788302167829
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PRACOWNIA GASTRONOMICZNA. KWALIFIKACJA T.6
KMIOŁEK-GIZARA ANNA, WSIP, 2015, 9788302149757
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami praktycznymi, które stanowią główny element...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PRACOWNIA OBSŁUGI KLIENTÓW. KWALIFIKACJA T.15
PIOTR DOMINIK, WSIP, 2021, 9788302150456
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami.
Publikacja proponuje...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PROCESY TECHNOLOGICZNE W GASTRONOMII ĆW KW. HGT.02
IWONA NAMYSŁAW, LIDIA GÓRSKA, WSIP, 2022, 9788302148286
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1 Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
PRZEDSIĘBIORSTWO GASTRONOMICZNE
BARBARA KOZŁECKA, KRYSTYNA OSOWSKA, DIFIN, 2012, 9788376414454
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02.
Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
REPETYTORIUM I TESTY EGZ. TECHNIK ŻYWIENIA T.15
JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZYWDA, RENATA SZAJNA, WSIP, 2017, 9788302167935
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem odpowiedzi i zadaniom praktycznym z rozwiązaniami umożliwia samodzielne sprawdzanie stopnia przyswojenia...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SPORZĄDZANIE I EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW CZ. 2
ANNA KMIOŁEK, WSIP, 2013, 9788302135897
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.1 WSIP
MARZANNA ZIENKIEWICZ, WSIP, 2018, 9788302173592
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW KW. HGT.02 CZ.2 W.4
ANNA KMIOŁEK-GIZARA, WSIP, 2021, 9788302173608
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
TECHN. GASTRON. Z TOWAR. W PYTANIACH CZ.1 EMPI2
EWA SUPERCZYŃSKA, MELANIA ŻYLIŃSKA-KACZMAREK, EMPI2, 2007, 9788389287472
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
TECHN. GASTRON. Z TOWAR. W PYTANIACH CZ.2 EMPI2 WZ
EWA SUPERCZYŃSKA, MELANIA ŻYLIŃSKA-KACZMAREK, EMPI2, 2005, 9788389287526
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZP. W GASTRONOMII. PODR.
AGNIESZKA KASPEREK, MARZANNA KONDRATOWICZ, WSIP, 2021, 9788302196287
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZASADY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA W.2013 WSIP
HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA, BEATA PRZYGODA,, WSIP, 2013, 9788302134814
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.1 WSIP
DOROTA CZERWIŃSKA, WSIP, 2021, 9788302152580
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZASADY ŻYWIENIA PODRĘCZNIK CZ.2 WSIP
DOROTA CZERWIŃSKA, WSIP, 2021, 9788302150449
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).
Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych,...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZB. ZADAŃ I PYTAŃ Z OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU
JAN GAWĘCKI, JOLANTA CZARNOCIŃSKA, JÓZEF KORCZAK,, FORMAT-AB, 2014, 9788389184559
Książka zawiera zebrane pytania oraz zadania (wraz z odpowiedziami) z etapów okręgowych i centralnych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z lat 2009-2014.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZB. ZADAŃ I PYTAŃ Z OLIMPIADY WIEDZY... 2015-2019
JAN GAWĘDZKI, MAŁGORZATA KULCZAK, JÓZEF KORCZAK,, FORMAT-AB, 2019, 9788389184870
Książka zawiera zebrane pytania oraz zadania (wraz z odpowiedziami) z etapów okręgowych i centralnych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z lat 2015-2019.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ZBIÓR ZADAŃ Z GASTRONOMII WSIP
MAGDALENA KAŹMIERCZAK, WSIP, 2018, 9788302173714
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZESZYT GASTRONOMICZNY. HGT.02. CZ.1 WSIP
PRACA ZBIOROWA, WSIP, 2023, 9788302211515
Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ. VIII
PRACA ZBIOROWA, FORMAT-AB, 2018, 9788389184795
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi gastronomiczne to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie,...
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ.II
D. GÓRECKA, H. LIMANÓWKA, E. SUPERCZYŃSKA, M. ŻYL, FORMAT-AB, 2015, 9788389184665
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.
Dopuszczony do użytku szkolnego.
OD AUTOREK:
Szanowni Państwo,
decyzja o zakupie tego właśnie...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ.III
DANUTA GÓRECKA, HALINA LIMANÓWKA, EWA SUPERCZYŃSK, FORMAT-AB, 2016, 9788389184689
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.
Dopuszczony do użytku szkolnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ.IV WYPOSAŻENIE
ANNA DERBIS, LIDIA LINKA, FORMAT-AB, 2016, 9788389184726
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja została przygotowana zgodnie z...
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ.V DZIAŁALNOŚĆ
KAROL KRAJEWSKI (RED.), ANNA SAWICKA-MUCHEWICZ (R, FORMAT-AB, 2016, 9788389184764
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja została przygotowana zgodnie z obecnie obowiązującą podstawą programową kształcenia w...
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ.VI ZASADY
A. KOŁŁAJTIS-DOŁOWY, K. KOZŁOWSKA, B. PIETRUSZKA, FORMAT-AB, 2017, 9788389184771
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ.VII FORMAT-AB
JOANNA OZDARSKA, FORMAT-AB, 2017, 9788389184788
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2....
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZ.XI T.15
PRACA ZBIOROWA, FORMAT-AB, 2016, 9788389184719
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa klientów w branży gastronomicznej to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404 w zakresie kwalifikacji: T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz T.6....
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
- +48 12 389 11 84
- ksiegarnia.prim@pro.onet.pl